Joulujutut

12/26/2016


Vaikka minulla ei vapaita joulupäivää pidemmälle ollutkaan, tuntuu kuin olisin ollut töistä poissa useammankin päivän. Lieneekö jotain joulun taikaa vai mitä, mutta se sai minut heittäytymään täysillä vapaalle ja unohtamaan kaiken arkisen.

Aaton aloitimme perinteisesti riisipuurolla, jonka tuoksuun minä sain onnekkaasti herätä. Tämän jälkeen katselimme Lumiukkoa viltin alta sohvalta, kyseisen elokuvan tunnarissa on jotain mukavan maagista ja se lennättää ajatukset hetkeksi omaan lapsuuteen. Pienen nostalgia hetken jälkeen alkoikin valmistelut sukulaisten tuloon ja talossa oli päällä taas täysi tohina.


Tänä vuonna mukana oli uusi jäsen, pieni tyttö, joka on nähnyt maailman ensimäistä kertaa vasta muutama viikko sitten. Hän otti joulun samaan malliin kuin me kaikki- syömällä ja lepäämällä. Tosin jännitettiin me muut kyllä pukkia, kurkittiin jo ikkunasta, kun ei punanuttua näkynyt. Kunnes se sieltä sateisen harmauden keskeltä vihdoin näkyi ja laulujen jälkeen oli pian koko olohuone pakettien valtaamana. Kun kaikkien lahjat oli ihmetelty, siirryttiin samaan mihin pieninkin- syömään.Meidän suvun joulupöytään on kuulunut aina karjalanpaisti, sen lisäksi menulla on vuosien saatossa vaihdellut eri ruokalajeja. Nyt kun olemme viettäneet joulua meidän luona, on pöytään tehty myös yhdeksi vaihtoehdoksi kalaa. Näiden lisäksi löytyy perinteisesti eri laatikkoruokia ja tietenkin muita lisukkeita. Suvun kasvaessa on ollut hauska huomata mitä jouluperinteitä eri perheissä on, sitä myötä menulle on ilmestynyt aina pieniä uutuuksia. Itselläni yksi päähänpinttymä on itsetehty puolukkahillo ja sitä survottiin myös tänäkin vuonna.Kuivakakkujen ystävänä kokeilin tänä vuonna hieman mausteisempaa versiota ja sokerikuorrutteella päällystetty kanelin, inkiväärin ja neilikan sekoite maistui todella hyvälle. Pinnalle ripottelin kuorrutteen lisäksi jauhettuja pistaasipähkinöitä. Glögi uutuutena meillä oli kokeilussa Nicolas Vahén valkoinen glögi, joka suositellaan nautittavaksi sekoitettuna pulloliseen valkoviiniä. Ranskalaisvaikutteinen juoma jakoi porukassa mielipiteitä, joku tykkäsi, jonkun mielestä taas liian makeaa.  


 Jouluisen maustekakun reseptin löytää täältä jos haluaa kokeilla.Illalla kävimme vielä saunomassa, kunnes kaiken juhlinnan uuvuttamina me hiljalleen nukahdimme. Minä sohvalle, elokuvaa katsellessa, muut sentään tajusivat nukkua mukavammin sängyssä, paitsi karvainen jäi lämmittämään jalkoja.


You Might Also Like

0 kommenttia