Kurkistus meidän olohuoneeseen

11/16/2019


Uuden kotimme remontti etenee hitaasti, mutta varmasti. Kärsimättömälle se on kieltämättä tuntunut ajoittain etenevän nimenomaan hitaasti. Arkikiireiden ohella yläkerta on kuitenkin saatu valmiiksi, vaikkakin siellä on vielä jäljellä pientä viilattavaa ja viimeisteltävää, jotka tehdään ajan kanssa. Mutta seuraavaksi voimme siirtyä alakertaan, missä meitä odottaa kolmessa huoneessa vanhojen tapettien poisto ja seinien maalaus. Unohtamatta kylpyhuoneen uusimista sekä kaikenlaisia sekalaisia tehtäviä listojen maalauksesta lamppujen kiinnitykseen. Jotta homma ei tuntuisi liian loputtomalta etenemme huone kerrallaan ja olemme listanneet mitä missäkin tehdään.


Vaikka ympärillä tapahtuu kokoajan, yhtenä päivänä keittiössä saattaa pauhata sirkkeli ja päivittäinen vasaran pauke on aivan normi arjessamme, haluan kodista silti toimivan sekä kodikkaan. Mieheni ihmettelee miksi näen vaivaa sommitella ja nakutella tauluja seiniin, sillä huoneen ilme muuttuu vielä. Mutta minulla on jalo taito kotiutua paikkaan kuin paikkaan vaikkakin vain hetkeksi. Olen tästä saanut kuulla myös ulkomailla, kun olen jo järjestänyt omat vaatteet kaappini ja astettunut taloksi, muiden vasta availlessa laukkuaan.

Olohuoneemme koki suurimman pyörityksen kalusteissa, sillä se on puolet pienempi verrattuna edelliseen asuntoomme. Näin ollen huonekaluista muutamat vaihdoimme sirompiin, kevyemmän tunnelman vuoksi ja osa sai uuden elämän muualta asunnosta. Tuttu vihreä sohva sai jäädä, vaikka harkitsimme koirankarvojen vuoksi sen vaihtoa nahkaiseen, mutta miksi laittaa ehjää pois? Televisiossa teimme silti vaihdon tyylikkäämpään Samsungin Frameen, sillä halusimme television vievän vähemmän tilaa sekä vähemmän huomiota herättävän. The Frame on ollut jo pitkään haaveissa, nähtyäni sen kerran ystävälläni.


Seinälle hankimme klassisen String hyllyn. Näin sitä voi jatkaa tarpeen mukaan tulevaisuudessakin. Väriksi valitsimme valkoisen ajatellen, että seinistä tulee värilliset kun remontti sinne asti etenee. Vielä tila kaikuukin valkoisuutaan, mutta haluamme huoneen ilmeestä nykyistä lämpimämmän, silti niin että se säilyisi pienen tilansa vuoksi avarana. Voi olla ettei olohuoneeseen tulekaan tapetteja muista kodin huoneista poiketen.Maailman mukavimman nojatuolin teetätimme ruotsalaisessa firmassa nimeltä Conform. Conform on erikoistunut nojatuoleihin, jotka ovat nimensä mukaisesti erityisen mukavia ja mukautuvia. Olen vuositolkulla haaveillut kunnon nojatuolista, sellaisesta johon ei selän taakse tarvitsisi väännellä tyynyjä tuomaan ryhdikkyyttä ja noja olisi muunneltavissa istujan mukaan sekä sellaisesta joka kestää tietenkin myös aikaa. Conformin tuotteet valmistetaan Etelä-Ruotsissa Holsbybrunnissa pitkälti käsityönä. Tuolit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä – niiden on tarkoitus vanheta yhdessä käyttäjänsä kanssa.


Kattoon olen harkinnut vanhaa kristallikruunua. Joskus lapsena halusin sellaisen kovin meidän kotiimme. Koska äitini ei kuitenkaan ymmärrettävistä syistä loisteliasta kruunua olohuoneesemme halunnut, päätin että sellaisen itselleni aikuisena hankin. Toistaiseksi balilainen lamppumme on silti valaissut marraskuun pimeydessä. Nähtäväksi jää, tuleeko vastaan upeampi. Tänne se vihdoin sopisi!You Might Also Like

0 kommenttia