Postikortti Prahasta

1/19/2017Kuten postikortitkin, tulee tämäkin poustaus hieman myöhässä. Osa porukasta on jo ehtinyt lähteä uuteen seikkailuun, mutta minä töiden pakottamana olen jäänyt kotiin selailemaan vielä edellisen matkan antia. 

Kuten kuvistakin näkyy, keskityimme tässä yhdessä Euroopan kauneimmista kaupungeista juuri siihen oleelliseen, eli nauttimiseen. Upeat Prahan maisemat, hyvää ruokaa ja vain me kaksi. Tämä oli ensimmäinen matkamme ilman pienintä mukana, sitten hänen syntymän, joten suurempia suunnitelmia ei agendaan tehty. Huvittavaa kyllä, että mukavinta taisikin olla se, että aina kun nukutti sai nukkua tai ei yksinkertaisesti tarvinnut tehdä yhtään mitään. Ruuhkavuosina sitä oppii arvostamaan suuresti pieniäkin levon hetkiä.Muutama juttu jäi kuitenkin erityisesti mieleen, joista mainittakoon... 

Kasvisruoan ystäville vinkkinä upeilla maisemilla ( noin kolmenkymmenen portaan jälkeen ) varustettu uusi ravintola Vegans Prague*. Ruoka hurjan hyvää ja palvelu vähintäänkin erinomaista! Ja kesällä pääsee nauttimaan vielä terassista kattojen yllä. Kannattaa käydä! 
Toinen paikka mikä liikutti makunystyröitä rennolla tunnelmallaan oli Jo's Cocktails and Diner*, johon satuimme eksymään ohikulkiessa ja jumituimme hyvän ruoan sekä mukavan henkiläkunnan innoittama tunneiksi. Tarjolla on sekä perinteisiä Tsekkiruokia, että kasvisruokiakin, kaikki mitä maistoimme, oli yksinkertaisesti- hyvää! Niin ja kannattaa vilkaista drinkkilistaakin!

Visuaaliselle ihmisellehän Praha on unelmallinen, jos tykkää persoonallisista kahviloista pikkukujilla sekä vanhoista rakennuksista, Prahasta niitä löytyy. Jaksoimme ihmetellä koko matkan hotellihuoneemmekin uskomatonta huonekorkeutta, jonne olin tietenkin jo mielikuvissani muuttamassa. Näin itseni hyvin sopivan kirjoituspöydän ääreen aamun valkeassa valossa, jonne olisin sulkeutunut muulta maailmalta upeiden lasiovien taakse. 

Todellisuudessa olisin saattanut ehkä kyllästyä jatkuvaan ulkona ääntelevään turistimassaan, joka piti olla väljempää näin talvisina kuukausina, mutta paikallisen ystävämme mukaan matkaajia riittää yhtä paljon läpi vuoden. Eikä ihme! Euroopan sydämessä, hiljalleen etenevän Vltava-joen varrella sijaitsevassa Prahassa on kaikki kohdalla. Vanhakaupunki, olut, tukeva ruoka ja tsekkiläinen mustalla huumorilla kyllästetty elämänmeno!You Might Also Like

0 kommenttia