Helgalla Eurooppaan

5/05/2019Jo silloin kun hankimme vanhan bussimme, Helgan, haaveilimme pääsevämme sillä Suomea pidemmälle. Oikeastaan, kuvittelimme hurmoksessamme lähtevämme noin vain heti ensimmäisenä kesänä kohti etelää, vaikka pohjastakin paistoi silloin vielä aurinko läpi. Pikkuhiljaa meille sitten alkoi valjeta millaista se elämä vanhan auton kanssa on. Yllätyksiä! Niitä tuli enemmän kuin välillä toivoikaan. Etenkään yllätykset eivät olleet toivottuja, kun seisotimme liikennettä torvimeressä keskellä Helsingin ruuhkaisinta risteystä. Olemme kuitenkin näissä tilanteissa törmänneet ihmisten ihanaan avuliaisuuteen, ikinä ei ole jätetty yksin tien varteen. Useimmiten auttajat ovat niitä, jotka itsekin ovat sortuneet tähän samaan hulluuteen ja ovat kuin käveleviä opuksia, takaluukusta voi tuurilla löytyä tarvittava osakin. Mutta koska kaikki toiveemme eivät ole tulleet kuin taikalampusta, Eurooppa on saanut odottaa vuoroaan.Olen ennekin maininnut asioiden joskus loksahtelevan kohdilleen, aivan kuin ne olisivat siinä odotelleet vain vuoroaan. Olemme tehneet ajan saatossa isoja remontteja, niinkuin kesämökillä yleensä tehdään. Nyt tuntuu, että mutkat ovat suoristuneet ja edelliset kesät ovat olleet melko tasaisia, joka mahdollistaisi pidemmän reissun Helgalla. 

Harkitsimme pitkään minne tänä kesänä suuntaisimme. Pohjois-Norja kiinnostaisi, lisäksi mielessä on pyörinyt Lappi, en ole vain vielä pystynyt päättämään minkä vuodenajan valitsisi. Ruska olisi upea, keväällä saattaisi välttyä itikoilta, talvi on Helgan kanssa ymmärretysti poissuljettu. - Milloin valinnoista tulikaan näin vaikeaa?!


Yksi asia mikä on myös kaihertanut mieltäni, on että olemme luvanneet monia kertoja, liian monia, käydä Saksassa sukulaisten sekä ystäviemme luona. Aina on sattunut jotain, mikä on saanut perumaan lupaukset. Viime kesänä, kun sanoimme toisillemme tahdon*, oli mukana myös Saksasta tulleita. Puheeksi tuli silloin Finnlinesin* rahtilaivat. Helsingistä lähtee päivittäin autolautta Travemündeen, josta avautuu autobaana suoraan Eurooppaan. Vaikka laivalta löytyvät peruspalvelut, silti tarjolla ei ole Ruotsin risteily tyylinen huvimatkailu. Hytit ovat kuitenkin laadukkaita ja eri luokkia on hyvin tarjolla. Sviittiäkin löytyy jos kaipaa matkaltaa jotain spesiaalia.


Perillä meitä baanalla tuskin tulee useinkaan nähtyä. Routeperfectin* helpon sivusto kautta olemme jo kolunneet tunnelmallisia kyliä, vanhoja teitä  ja pohtineet mielenkiintoisia yöpymispaikkoja. Samaa metodia käytimme jokunen vuosi sitten matkatessamme Portugalissa*. Silloin moni paikka valloitti ja jäi mieleen sellaisena minne haluaisi vielä palata. - Oih, kumpa aika riittäisikin satumaiseen Mouraan*! Opimme kuitenkin silloin, että lapsen kanssa on hyvä matkata maltillisesti, kolme yötä yhdessä paikassa on mimini. Omalla kesämökillä liikkuessa tunnelma on toki hieman toinen, kun turha matkalaukkujen purkaminen sekä pakkaaminen jää pois ja iltaisin saa aina käpertyä omaan sänkyynsä. Nähtäväksi vielä silti jää mihin suuntaamme Saksasta. Tunnelman olisi tarkoitus säilyä mahdollisimman rentona ja mielekkäänä kaikille mukana matkaaville. Pienessä mökissä sattaa tunteet kuumeta helposti, moottori myös! Suunnitelmassa on huomioitava myös vanha leidi.

Jos sieltä puolelta löytyy matkavinkkejä, otetaan ne mieluusti vastaan!You Might Also Like

0 kommenttia