Isänpäivälahjaksi elämys?

11/05/2019Vuosi vuodelta olen alkanut arvostaa enemmän aikaa. Hetkiä, jotka saan viettää minulle tärkeiden ihmisten kanssa sekä myös niitä hetkiä, kun saan olla aivan yksin. Aikaa, joka juoksee ohi huomaamatta kuin tuulahdus hiuksissa.

Tavaran täyttäessä nurkat, on lahjanakin kiva saada ennemmin aikaa. Minua ei siis olisi voinut enempää ilahduttaa, kun saimme lahjaksi ystäviltämme tutustumisen Fiskarsin ruukkiin lasinpuhalluskurssille. Kivasti oli vielä osattu valita yksi lempi kesänviettopaikoistamme.Bianco Blu -lasistudio sijaitsee Fiskarsin ruukissa Paja-aukiolla. Siellä meidät otti vastaan rento Tarmo, joka on yksi studion omistajista. Saimme alkuun itse valita Tarmon vaihtoehdoista mitä haluamme tehdä.  Jotenkin me päädyimme siinä kaikessa puheensorinassa molemmat samanlaisiin maljakkoihin.


 Olisimme kuitenkin voineet valita eri muottivaihtoehdoista sekä väreistä. Olisi myös ollut mahdollista tehdä esimerkiksi kuusenpalloja, tuikkukippo, pienen lasilinnunkin oli joku puhallellut. Oluttuopin tekooon ei  meidän aika kuitenkaan riittänyt- sitäkin mietimme. Teimme molemmat omalla vuoroillamme työmme Tarmon samalla avatessa lasinpuhalluksen saloja. Hänen tekemänä kaikki tietenkin näytti syntyvän kädenkäänteessä, mutta taito on vuosien kokemuksesta ja kulkenut heillä suvussa.Bianco Blu tarjoaa paljon eri kurssivaihtoehtoja. Kaikki peruskurssit ovat tarkoitettu aloittelijoille,  joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lasinpuhalluksesta. Valikoimasta löytyy myös jatkokursseja alkeiskurssin käyneille. Me olimme ihan kahdestaan, mutta minimi ryhmän koko on yleensä 4 ihmistä, lisämaksusta on tarjolla myös privaattikursseja.

 Syksyisin on hiljaisempaa, joten jos haluaa välttää ruuhkia, kannattaa suunnata puhallukseen vasta silloin. Jos jokin ajankohta askarruttaa, voi sitä tiedustella studiolta suoraan sähköpostitse. Kursseja järjestetään läpi vuoden, vaikka myymälä ei olisikaan auki.Meillä kahden maljakon tekemiseen meni noin tunti. Tämän jälkeen ne vielä poltettiin ja hiottiin eli kurssin jälkeen työt ovat mahdollista saada kotiin postitettuina tai noutaa itse myöhemmin. Hyvä puoli lasinpuhalluskursseissa on, että ne sopivat lahjaksi tai itselle, oli sitten nainen tai mies. Iälläkään ei niin ole väliä, pienin puhaltaja on ollut 5- vuotias.

 Onneksi maljakon muotoon vaikuttaa puhalluksen voimakkuus eli meidänkin kaksosista tuli melkoisen erilaiset. Laitan kuvia Instan puolelle millaisia  maljakoista tuli. Käykäähän kurkkaamassa!


Lisätietoja osoitteesta


You Might Also Like

0 kommenttia