Kirppisvinkit sisustajalle!

10/26/2019


Muuttomme myötä olen taas aktivoitunut kirppisten koluamiseen. Vaikka tarkoitus ei olekaan kotiimme kaikkea löytää käytettynä, lähtökohtana on välttää uuden ostamista. Miksi hankkia uutena, jos käytettynä voi löytyä laadukkaampia, edullisempia ja persoonallisempia vaihtoehtoja?  Ennen tavarat tehtiin kestämään kulutusta sekä aikaa. Niinpä pienellä kunnostuksella vanhastakin saa usein uudenveroista. Lisäksi jos vähän tietää mistä kirppiaarteet ovat peräisin, niitä vaalii ja arvostaa enemmän. Eikä mikään tietenkään voita fiilistä hyvistä kaupoista, kun sellaiset kohdalle osuvat.

Listasin pari omaa vakio kirppistä, jotka ovat minun "luottopaikkoja" löytöjen tekemiseen.


Kierrätyskeskukset

Olen heikkona erityisesti vanhoihin astioihin. Kierrätyskeskukset ovat parhaita etsiessä jotakin tarpeellista kattaukseen. Hinnat ovat yleensä huokeita, joten kuppisetinkin raaskii ostaa vaikka viikonlopun satunnaiseen juhlaan ja palauttaa bileiden jälkeen pois tilaa viemästä. Piknikille matkaajakin voi muutamalla eurolla hakea kauniit viinilasit kertakäyttöisten sijaan. 

Suosikkini on etenkin Suomenojan kierrätyskeskus, siellä etenkin astioiden valikoima on runsas ja esillepanot ovat selkeästi väreittäin, yleisilme on muutenkin siisti. Myynnissä on myös edullisesti leikkokukkia ja ilmaista kahvia on aina tarjolla! 

Huonekaluja etsiessä kannattaa suunnata Suomen suurimpaan kierrätyskeskukseen Nihtisiltaan, jonka valtava halli on sekamelska täynnä sänkyjä, lipastoja, keittiöpöytiä, nojatuoleja ja jopa kylpyhuoneen laattoja. Nihtisillasta saattaa tehdä myös taidelöytöjä, sillä myös taulujen suhteen valikoima on melkoisen hyvä.


Tori.fi 

Internetissä toimivista osto- ja myyntikauppapaikoista Tori.fi on mielestäni tällähetkellä parhain. Valikoima on laaja ja itse olen Torin kautta saanut parhaiten tehtyä kauppoja myös myyjänä. Selkeää sivustoa on helppo käyttää ja se sopii myös niille joilla ei ole aikaa kierrellä kirppiksiä. Hakuvahdilla voi etsintää helpottaa entisestään, sillä nopeus on valttia, parhaat tarjoukset menevät nopeasti. Miinuksena maittikoon ajoittain huonot kuvat ja suppeat tuotetiedot.


Espoon Kontti

Espoon Ikean lähellä sijaitseva sijaitseva Espoon Kontti tuottaa varoja Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön. Huonekalut ovat hyväkuntoisia ja siellä tekee myös erikoisempia löytyjä. Hinnat ovat hieman Kierrätyskeskuksia korkeammat, mutta tavara usein parempikuntoista. Hinnoittelu ei silti käy lompakolle. Esimerkiksi verantamme moitteettomassa kunnossa olevat Bonanza tyyliset tuolit maksoivat Kontissa 12€/kpl (Niitä muuten jäi vielä kaksi odottamaan uutta kotia). Lasten kanssa liikkuville vielä vinkattakoon, että myös lelupuoli on siisti ja valikoimaltaan hyvä.


Kuortaneen Kirppis

Kuortane kirppis on yksi suosikeistani ja punaisella talolla ajellessamme käymme aina tutkimassa kyseisen kirpputorin valikoiman. Sieltä mukaan on lähtenyt esimerkiksi eteisen Wieniläistuoli kympillä, jonka pari oli harmillisesti pilattu sitä korjatessa. Matkaan on myös lähtenyt maljakoita sekä meidän makuushuoneeseen sijoitettu kukkataulu. Käytetyn tavaran lisäksi tarjolla on käsityöläisten tekemiä villasukkia ja kauniita lapasia, joita en kuitenkaan kesäisin ole koskaan ostanut, hypistellyt vain loputtomiin, koska ne eivät olleet ajankohtaisia. Nyt ne ovat kylmien varpaideni myötä palanneet mieleeni.


Tattarisuon AntiikkiTattarisuon teollisuusalueella sijaitsevassa tuhat neliöisessä hallissa kiemurtelee kapea kulkuväylä, ympärillään korsteltuja huonekaluja, kullattuja kehyksiä, katosta roikkuu kristallikruunuja, silmät eivat meinaa pysyä mukana. Paikka on tunnelmaltaan, kuin sekoitus kierrätyskeskusta ja antiikkiliikkeettä, kivan kodikas. Viime päivien aikana hallissa on kuitenkin myllertänyt uudistus ja visuaalisuuteen on kiinnitetty enemmän huomiota. Facebook kuvien kautta uudistus näytti kauniilta. Valikoima Tattarisuon Antiikissa on pääasiassa vanhempaa, 1900-luvun alkupuolen ja 1800-luvun lopun tavaraa. Jotain uudempaa ja uusvanhaakin löytyy. Kuolinpesät ja muuttojäämistöt ovat tavaran pääasialllinen alkuperä. Myymälä myös vuokraa tuotteitaan. Tämä on hyvä pitää mielessä jos on vaikka myymässä asuntoaan ja tarvitsee väliaikaista sisustusta tai esimerkiksi kuvauksiin kalusteita. Joken osto ja myynti

Järvenpäässä sijaitsevan Joken osto ja myynnin vinkkasi minulle kaverimme, jotka kuuluvat  itse paikan kantiksiin. Valikoima koostuu pääosin huonekaluista ja lampuista, mutta joukkoon mahtuu myös tauluja sekä koriste-esineitä. Hinnat ovat maltilliset ja tavaraa liikkuu, joten jos jotain tarpeellista löytää, se kannattaa ostaa matkaansa heti. Uutta myymälään saapuu viikoittain ja Facebook sivuilta Joken videoilta voi seurata mitä hallille on tullut.


Pieni Antiikkikauppa Harakka


Viimeisin ihastukseni on Kirkkonummelainen kaunis Pieni Antiikkikauppa Harakka. Vaikka kauppa onkin pieni, sen sisältö on täynnä tarkkaan valittuja aarteita ja itse olen tehnyt siellä lähiaikoina melkoisesti heräteostoksia. Suosikkini on tällähetkellä näihin pimeneviin iltoihin sopiva vanha messinkinen kynttiläjalka, joka on paraatipaikalla tumman kaappimme päällä, joka on myös yksi aikoinaan tehty löytö. Antiikkikaupan kanssa samassa tilassa toimii Sinikan puu ja muu, joka korjaa ja kunnostaa huonekalut sekä tekee koristemaalauksia ja värisuunnitelua sisustuksiin. 

You Might Also Like

0 kommenttia