Puskaparkkiin?

8/21/2019


Mitä teidän elokuuhun kuuluu? Tahattomaan blogitaukoon syynä ovat loputtomat remppahommat kotona ja kesälomilta paluu sekoilu - miten nämä rutiinit menivätkään? Onneksi tämä aurinkoinen elokuu on vielä mahdollistanut tilaisuudet lyhyille pakomatkoille ennen syksyn arkea. Lyhytkin hetki poissa tutuista nurkista, saa ajan hetkellisesti hidastamaan juoksuaan.

Helpotusta näihin pieniin pyrähdyksiin tuo, että yhden yön reissut Helgassa sujuvat mukavasti vaikka pellon laidassa ja näin matkaa ei tarvitse liiaksi suunnitella. Mutta minne mennä jos leirintäauletta ei ole saatavilla?


Leirintäalueiden ulkopuolella yöpymiseen mitä kätevin apuväline on Park4night- sovellus, josta löytyy kattava valikoima puskaparkkeja etsiessä ympäri maailmaa. Suomessa lain mukaan matkailuautolla leiriytyminen ilman maanomistajan lupaa on kielletty. Jos et kuitenkaan ole levittämässä tuoleja ja pöytiä pihalle, saa auton periaatteessa parkkeerata yöksi minne vain jos sitä ei ole erikseen kielletty.

Euroopassa kannattaa olla jo tarkempana, sillä puskaparkkeilu on useimmissa Euroopan maissa sakkojen uhalla kielletty. Käytännöt ja lain tulkitseminen saattavat kuitenkin vaihdella jopa yhden maan eri alueilla. Monissa Euroopan maissa pätevät samat lait, eli yleisellä parkkipaikalla saa levätä, mutta pienetkin jäljet leiriytymisestä ovat kiellettyjä. Lait ovat siis hyvä tarkistaa ennen puskaan parkkeeraamista.
Puskaparkkeilu, eli “villi leiriintyminen”, on ilmainen vaihtoehto matkailuautolla yöpymiseen.


Park4night- sovellus on mahdollista ladata myös kännykkään ja rauhallisia yöpymispaikkoja on helppo etsiä tien päällä. Puskaparkkeja löytyy Suomestakin lähestulkoon joka kylästä, yhteisö on kartuttanut paikkoja laajasti ja mukana on yöpyjien kommentteja sekä kuvia. Meidän automme ei mahdollista yöpymistä palveluiden ulkopuolella muutamaa yötä pidempää, mutta modernilla autolla leiriintyminen on mahdollista periaatteessa missä vain.


Paikkaa etsiessä on kuitenkin hyvä miettiä turvallisuutta etenkin yöpyessä keskustassa ja ulkomailla. Suomessa kuitenkin olemme tunteneet olomme aina turvalliseksi ja täällä matkailijat ovat yleensä tervetulleita. Usein kaupungeissa on kesäksi erikseen järjestetty yöpimiseen soveltuvia parkkipaikkoja jos tarjolla ei ole leirintäaluetta tai matkaparkkia. Tärkentä kuitenkin on, kuten aina, ottaa muut huomiooon ja jättää paikat siistiksi lähtiessä. Tämä mahdollistaa villin leiriintymisen jatkossakin ♥
You Might Also Like

0 kommenttia