Porvoon vierailu

4/21/2014


Vanha kahvila oli muutettu pieneksi kynsisalongiksi... erään miesturistin kommentti tähän kuvaan "interesting way of taking photos, it's a door, who cares?!"...well,i guess i do! 

 

Åtta- myymälän jokaisessa huoneessa on oma teemansa, kotiin löytyy kaikkea kivaa värikkäästä hillittyyn. Yksi mielenkiintoisimmista esineistä oli peltipukeista tehty lamppu...en ole kyllä varma oliko se hieno vai aikast kauhea. Åtta myy myös Stockholm Bombayn vilttejä, ainakin toistaiseksi, jos kauppa käy kesällä niin niitä löytyy Porvoosta jatkossakin. Yksi huoneista on omistettu kokonaan kynttilöille sekä kynttilätarvikkeille. Värien ja kokojen kirjo on sen verran laaja, että varmasti vaativampikin kynttilöiden etsijä löytää Åtasta jotain mukaansa..


Onni ei osunut kohdalle Lyckan- putiikissa...mutta Design Delistä löytyi pientä kivaa...


Käväisimme ihastelemassa Porvoon pääsiäistä. Porvoo on mielestäni yksi kauneimpia kaupunkeja Suomessa...ellei jopa kaunein. Historiallisen kaupungin tunnelma on kerrassaan mukaansatempaava. Ihanat mukulakivikadut (joista myös meidän vauva tykkää, kivien heijatessa vaunuja), persoonalliset kahvilat sekä putiikit saivat minut jälleen ihastumaan Porvooseen. Kunpa muuallakin Suomessa olisi saatu säilytettyä enemmän vanhoja rakennuksia, jotka hurmaavat värikkyydellään ja tuovat muistoja menneiltä ajoilta. Onneksi ei ole myöskään sorruttu liian moneen turisteille suunnattuun ns. "Suomi romu"- putiikkiin, joissa myydään made in China tavaraa ja päällä kukoistaa Suomen lippu. Helsingistä niitä lötyy ainakin jo ihan tarpeeksi.

Lompakkokaan ei keventynyt liikaa, kun keskityin vain ihastelemaan kaikkea putiikkien tarjontaa ja sää oli sen verran upea, että kahvilan terassilla tuli nautiskelua auringosta pidempikin tovi. Kivoja muistoja jäi mieleen...ehkä pitää vielä mennä tänä kesänä uudelleenkin!  

You Might Also Like

0 kommenttia