Uusi koti

6/23/2019


Olenkin maininnut sivulauseissa tulevaa muuttoamme, mutta nyt aikataulut painavat kovasti päälle ja viime viikot olemme hikoileet työmaalla lähestulkoon joka päivä. Itse muutto on jo viikon kuluttua, mutta alakerran lautalattiat ovat vielä vailla vahaa, seinät tapettia ja yläkerran portaikko odottaa kaidetta, pikkuhommia on loputon lista. -Unettomuus ei ole vaivannut, kun olemme iltaisin kaatuneet sänkyymme.

Mutta remonteista myöhemmin, kerrotaanpa uudesta kodistamme hieman. Muutamme ensimmäistä kertaa yhdessä omakotitaloon, taloon joka on mieheni lapsuuden koti. Talo eli Villekulla on rakennettu 1800- luvun lopussa ja aikoinaan sen pelastivat mieheni vanhemmat, voitteko kuvitella, että talo luokiteltiin silloin arvottomaksi. Heidän ansiostaan Villekulla edelleen seisoo mäen päällä vanhassa loistossaan. Nyt se on saanut yläkertaan uudet lautalattiat ja huonejärjetys hieman muuttuu uusien asukkaiden myötä. Pienin pääsee silti isänsä vanhaan huoneeseen, seiniin vaadittiin vain vaaleanpunaista.


Pihapiiristä löytyy lisäksi kaksi muuta rakennusta,  joista toisessa on sauna, aluperin se toimi kesävieraiden tupana. Haaveilen, että vielä joku päivä tuvan saisi sovitettua molempiin tarkoituksiinsa. Pienimmän suosikki on vanha tammi, jonka paksut oksat ovat mitä parhaimpia kiipeilemiseen. Ohikulkevien ei siis kannata säikähtää jos puun latvoissa roikkuu lettipäinen tyttö, hän on saanut ilmeisesti liikaa jotain alkukantaisia geenejä ja oppi nopeammin kiipeämään, kuin kävelemään. 


Tapetit yläkertaan olemme valinneet Boråsilta, seiniä ei kuitenkaan peitetty kokonaan vaan niihin jätettiin myös valkoista. Ajattelimme, että näin valoa riittää mataliin huoneisiin talvenkin pimeinä tunteina. Olemme kevään aikana vanhan lastulevyn ja korkkimaton tilalle paukutelleet laudat, jotka sopivat paremmin koko talon henkeen. Laudat saivat päälleen Osmo Colorin kuultavan valkoisen öljyvahan, jota laitoimme pari kerrosta estääksemme lattian kellastumisen. Vaikka perinteisesti vanhoissa taloissa lattiat maalattiin, useimmiten harmaalla, puu oli mielestämme kuitenkin liian kaunis peitettäväksi kokonaan. Etenkin alakerrassa olevat leveät yli sata vuotiaat mahtavat lankut kuuluvat päästä edukseen.


Meiltä kysyttiin eräässä haastattelussa, että millainen olisi meidän unelmien koti, katsoimme toisiimme ja hetken päästä totesimme yhteenvetoon - Me taidetaan juuri muuttaa sellaiseen.
You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Niin kade...ihanan näköistä ja tosi kauniit tapetit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan aika fiiliksissä! :) En malta odottaa, että saadaan huonekalut sisään.

      Poista