Kyllästyttääkö ruokakaupassa juokseminen?

10/12/2017


Meillä on ollut pitkään kädenvääntöä ruokakassipalvelun testaamisesta. Mieheni on ollut myötä ja minä vastaan. Ajatuksena palvelu on mielestäni tuntunut kalliilta ja turhalta, kaupassahan joutuisi käymään joka tapauksessa hakemassa perustarvikkeita. Lisäksi jostain syystä vierastin ajatusta, että reseptit olisivat valmiiksi valittuja, enkä voisi itse vaikuttaa omaan ruokailuuni. Mieheni sen sijaan vetosi aikaan joka säästyisi kaupassa juoksemisesta sekä ruokaostosten suunnittelulta. Koska arjessa aika on valttia, jos pystyn käyttämään aikani kaupassa kiertelyn sijaan johonkin mieluisampaa, onhan vaihtoehtoa ainakin kokeiltava. Niinpä eräs maanantai ilta ovellemme saapui Sannan Ruokakassi. Syömme arkisin pääosin kasvisruokaa, joten valitsimme eri vaihtoehdoista vegekassin, johon kuului kolme eri illallista neljälle hengelle.Kun ryhdyimme kasvissyöiksi muutama vuosi sitten, yritimme aluksi jäljitellä vanhoja tuttuja reseptejä ja korvata lihan kasviksilla. Ruoat olivat mauttomia ja nyhtökaura ei tietenkään korvannut lihan makua. Kaupassa tuntui hankalalta keksiä syötävää, kun ei osannut tehdä kuin muutamia hyviä kasvisruokia. Mutta mitä pidemmälle pääsimme, sitä paremmin opimme yhdistelemään eri makuja- tutustuimme aivan uusiin kasviksiin sekä mausteisiin.


Kaikki Sannan ruokakassin reseptit olivat todella maukkaita ja raaka aineissa oli suosittu kotimaalaisuutta. Kaiken lisäksi reseptit olivat helppojakin. Ei tarvinnut keittää tai paistaa tunti tolkulla vaan kaikki oli suunniteltu arkiruoaksi. Mielestäni tosin kaikki ruoat olisivat sopineet myös illanistujaisiin esimerkiksi nopeat wrapit, jotka ovat helppo tehdä vaikka jo etukäteen odottelemaan ystävien saapumista.

Ei siis ole varmastikaan yllättävää, että Sannan ruokakassi ilmestyy meille jatkossakin. Nämä on niitä juttuja joita Primassa vaeltelun jälkeen miettii, että miksi emme ryhtyneet tähän jo aikaisemmin.

Ps. Reseptivinkkejä löytyy Sannan ruokakassin Facebook sivuilta, kannattaa kurkata.You Might Also Like

0 kommenttia