Haaveilua

7/08/2015


Varmasti jokainen meistä joskus miettii, minne kaikki aika valuu? On niin paljon mitä haluaisi tehdä. Minä haluaisin lukea paljon hyviä kirjoja, valokuvata, viettää aikaa ystävieni kanssa, kirjoittaa blogia, kokeilla uusia ruokareseptejä, tehdä kivoja juttuja perheeni kanssa, matkustella, joogata, juoda teetä ja syödä suklaata. Tämän lisäksi kotimme on täynnä erilaisia pikku projekteja jotka toivoisin saavani valmiiksi. Aikaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi toteuttamaan kaikkea.

Olen ihminen, joka ei suunnittele toteuttavansa haaveitaan, kun joskus sitten siirryn eläkkeelle. Elämää eletään nyt ja siitä pitää nauttia. Olenkin usein sortunut syyttelemään itseäni tekemättömistä asioista. Mutta sitten muistutan itseäni, että eteenpäin ei kuitenkaan tarvitse mennä kokoajan kolmosvaihde päällä ja joskus on hyvä katsella ympärilleen. Elämässä tulee vaiheita milloin jokin asia on ajankohtaisempi. Joitain vuosia sitten vietin vielä ulkomailla puolet vuodesta rannalla makoillessa, mutta uskokaa tai älkää, siihenkin kyllästyy. Nyt minulle ovat muut asiat tärkeämpiä, vaikka etenkin syksyn sateissa mieleni mielellään vaeltaa menneisiin seikkailuihin ja toki edelleen matkustelen, mutta lyhyempiä reissuja.

Yksi haaveni oli aloittaa jälleen maalaamaan. Taisi sillä olla jotain tekemistä Tove Janssoninkin* kanssa. Mutta oli miten oli, pensselit ovat viuhunneet ja nurkat ovat hiljalleen täyttyneet jonkin asteisesta kuvataiteesta. Vaikka välillä on tehnyt mieli itkeä luomisen tuskasta, olen kuitenkin tyytyväinen itseeni.  

Ps. Jos haaveiden toteuttamiseen tahtoo lisää vinkkejä, niitä löytää kirjatoukan terävän kynän avulla:


You Might Also Like

0 kommenttia