Ryhtiliike

9/30/2017


Hävetäkseni täytyy myöntää, että olen jotenkin aina ollut laiska hyödyntämään tätä syksyn mahtavaa marjasatoa. Kaupungissa asuvalla pääsee joskus unohtumaan miten upea luonto meillä täällä Suomessa on. Helposti tulee ostettua marjat kaupasta, vaikka jo ihan lähimetsät ovat täynnä tätä herkullista, superfoodia. Ja jos marjoja ei ole syöty samantien tai aamuisessa myslissä, ovat ne yleensä päätyneet lähinnä makeisiin piirakoihin tai jälkiruokiin.

Tänä vuonna kyseisessä asiassa on kuitenkin tehty ryhtiliike! Olemme koko perheen voimin keränneet itse mustikat, joka oli yllättävän kivaa ja rentouttavaa yhteistä tekemistä- Pieninkin malttoi kerätä kuppinsa täyteen.
Kaikki sukulaisilta saadut marjat ovat jo käytetty, eikä niitä ole kertynyt järjettömästi pakastimeen, josta ne ovat muistuneet mieleen vasta ensi kesänä totaalisen umpijään peitosta. Nyt on tehty mehuja, puuroja, hilloja sekä tietenkin erilaisia piirakoita- lähinnä kaikkea mihin marjat vain soveltuvat ja olen suorastaan hämmästynyt miten helposti olen saanut hyvää.


Ehdottomaksi suosiksi ovat nouseet erilaiset mehut. Kaupan mehut ovat yleensä tehty täysmehutiiviiseestä ja niihin lisätyn veden tai makeutusaineen takia marjan oikea maku helposti katoaa. Lisäksi itsetehdyssä mehuissa makeutusta on helppo säädellä jos haluaa vältellä valkoista sokeria tai muita lisäaineita. 


Oheisen reseptin mukaan teimme mehua karviaisista sekä puolukoista. Kuumana juoma on juuri sitä mitä me tarvitsemme näihin syksyn pimeneviin iltoihin, esimerkiksi kanelilla höystettynä.

You Might Also Like

0 kommenttia