Talvi tuli sittenkin

11/04/2016


Eletään jälleen aikaa jolloin jaksaminen on ainakin minulla minimissään ja tuntuu, että paras paikka olisi vain peiton alla. Ulkona puhaltava tuuli sekä kylmyys saavat kropan kipeäksi, puhumattakaan miten siellä vallitseva pimeys tekee mielenkin harmaaksi. Työmatkallakin kävelen mielummin muutaman extra askeleen lisää, jotta voin kulkea sisätilojen kautta välttääkseni, Helsingin rannikolta puhaltavan merituulen.  

Mutta nyt on tapahtunut jotain erikoista! Hiuksia puistattavan lumimyräkän jälkeen maan muututtua valkeaksi, olen huomannut itsessäni uudenlaista pirteyttä. Vaikka olohuoneen ikkunasta näkyvä vaahterapuu vielä urhoollisesti pitää kellastuneista lehdistään kiinni, on talvi rehellisesti täällä ja syksy on nyt selätetty! Lenkkarit on vaihdettu talvikenkiin ja sormikkaatkin päivitetty paksumpiin. Rannikolta pikkuisen pilkistävät auringonsäteet tuplautuvat ihanasti valkoisessa pinnassa ja luut kangistava kosteus on kadonnut. 
Yksi meidän porukan kohokodista oli kun varastosta kaivetiin koko kesän ihailtu pulkka ja sillä onkin menty nyt joka paikkaan- ja täytyy myöntää, kuinka helppo mukavasti liukuva pulkka onkaan verrattuna rattaisiin!

Ehkä täällä vilttien välissä, ikuista lämpöä rakastava tutiseva vilukissakin rohkenee lähteä kokeilemaan suksiaan ja antaa itselleen mahdollisuuden löytää kesänkin jälkeen jotain mukavaa. Mallia voisin ottaa meidän karvakkaasti perheenjäsenestä, joka tuntuu nauttivan kaikista vuodenajoista yhtä ytimekkäästi, mutta myös lempi nojatuolilla kuorsailusta.       


You Might Also Like

0 kommenttia