Bangkok pienen tytön silmin

6/23/2016Vajaa viikko sitten istuimme vielä Suomessa tutussa autossa matkalla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Vaikka huonomuistisen äidin takia piti vielä palata hakemaan rattaita, päästiin reissuun lähtemään helpolla. Lasten kanssa matkustaessa kun ei tarvitse seistä pitkissä turvatarkastus- tai passijonoissa, koska meille perheellisille on onneksi suotu omat linjat. Ilmeisesti koneessakin on ajateltu meitä ryhmänä, koska olimme lapsien ympäröimänä ja pientä itkua kuului koko yön milloin mistäkin penkkirivin välistä. Reilun yhdeksän tunnin lennon jälkeen heräsimme Bangkokin aamuun. 


Bangkok on vuosia sitten ollut minulle myös koti, joten kaupungin kuuma kaaos ei yllättänyt. Nyt näen sen kuitenkin toisesta näkökulmasta, sillä ensimmäistä kertaa tyttäreni on mukana. Yhtäkkiä tutut kadunkulmat tuntuivatkin oudoilta, kun niitä kulki rattaiden kanssa. Myös polttava aurinko tuntui paahtavan tyttäremme valkoisen ihon. Muutaman päivän totuttelun jälkeen alkoi kuitenkin rattaiden kantaminen portaissa ja tien ylitys liikenteen vilinässä tuntua paljon rennonmalta. Kaikki Suomesta raahatut uv- vaatteet ja hyvän suojakertoimen omaava aurinkorasva ovat myös pitäneet tyttäremme ihon valkoisena.   Thaimaalaiset ovat hulluina lapsiin- ilmeisesti etenkin ulkomaalaisiin. En tiedä missä vaiheessa tyttäremme ei enää noteeraa jatkuvaa vilkuttelua ja koskettelua. Eniten itseäni ihmetyttää ihailijat, jotka haluavat puristaa tyttäremme poskia hänen nukkuessaan tai syödessään. Voin kuvitella, että mahtaisi ottaa pannuun jos joku tuntematon tekisi minulle niin. Ei siis ihme, että innoikkaimmat ihailijat saavat jo tytöltä tiukan huitaisun 
"bort!". 


Samaa karkoituskeinoa on käytetty kärpäsiin, jotka ovat ainoita ärsyttäviä eläinkunnan jäsenistä. En tiedä onko Suomen kylmä kesä karkoittanut kaikki kärpäset tyttäremme tähänastisesta elämästä, koska ne tuntuvat olevan aivan uusi ihmetys hänelle. Tai ainakin on kummallista, että ne pyrkivät jakamaan hänen ruokaansa. Muutenhan on aivan ihanaa, kun koiria ja kissoja juoksentelee vastaan kokoajan, joessakin saattaa nähdä krokotiilin (varaanin)! Vaikka Bangkok ei olekkaan se kaikkein lapsiystävällisin kaupunki, ei sitä sen takia kannata jättää väliin. Lastenpuisto saattaa suomalaisesta näkökulmasta olla nähnyt jo parhaat päivänsä ja kapeat kadut ruokakärryineen sekä kojuineen tuntuvat ahtailta. Mutta jos antaa miljoonakaupungille hieman kunnioitusta ja katsoo sitä kokemuksena, voi turvallinen vauvakeinu tuntuakkin pian tylsältä- Kun tajuaa, että voi itsekkin antaa vauhtia.    


You Might Also Like

0 kommenttia