Kierrättäjän Habitare

9/12/2015Heti alkuun täytyy sanoa, että Habitare yllätti minut tänä vuonna positiivisesti. Osastoihin oli panostettu ja niissä oli käytetty mielikuvitusta enemmän. Kierrätys ja ekologisuus olivat tänä vuonna selkeästi esillä. Kauniita luonnomateriaaleja oli osastoissa ja somisteissa käytetty paljon, esimerkiksi hauskoja sammalmattoja vilkkui siellä täällä.

En tiedä johtuiko yllättyneisyys osittain myös siitä, että tänä vuonna katselin osastoja hieman eri kulmista, koska suoritin samalla koulutehtävää jossa minun oli tarkoitus valita parini kanssa mielestäni messujen parhaiten toteutettu osasto. Joten kun muut ihastelivat kauniita tuotteita, minä tuijottelin valaistusta ja yritin saada hyvää kokonaiskuvaa kännykkäkameralla. Tosiaan amatööri ei ollut ladannut kameransa akkua täyteen ja akusta loppui virta jo alkumetreillä. Mutta sain onneksi tallennettua minusta parhaiten onnistuneen muotoilija kuvittaja Teemu Järven osaston sekä mielenkiintoisen romumuotoilu näyttelyn, Trash cousine.Trash Cuisinessa on mukana 30 muotoilijaa Suomesta ja ulkomailta. Keittiöteema on inspiroinut muotoilijoita luomaan muun muassa jätteistä tehtyjä astioita, toukkakeittiön sekä hukkapaloista tehtyjä kalusteita. Trash Cuisine katsoo vahvasti tulevaisuuteen mutta näyttelystä saa vinkkejä myös oman keittiön pieneen uudistamiseen kierrätyshengessä. Lisäksi näyttelyssä nähdään muun muassa valaisimia ja koruja sekä ruokaa sienistä.
Vaikka putkista on nähty jo ennekin taidonnäytteitä, ihastutti minua silti Sisse Collanderin ja Pauliina Niemelän Paips Kök –säilytysjärjestelmät, jotka olivat koottu kierrätysmateriaaleista. Tyylikkäät tuotteet sopivat keittiön lisäksi myös vaikka parvekkeelle tai kylpyhuoneeseen. 


Arvatkaapa mistä kuvan musta laukku on tehty....turvavöistä!Messujen parhaiten onnistunein osasto oli mielestämme suomalaisen muotolija ja kuvittajan Teemu Järven osasto. Tosin emme olleet opiskelijatoverini kanssa ainoat jotka olivat tätä mieltä, vaan Järven osasto oli valittu Habitare 2015 parhaaksi osastoksi. Se selvisi kyllä myöhemmin, eikä vaikuttanut valintaamme. 

Kierrätys ja ekologisuus ovat siis tätä päivää. Messuilla pääsi onneksi matkaamaan myös menneeseen antiikki puolella, jossa edullisimmin teki löytöjä Punaisen Ristin kontista. Tälläkertaa itse jätin väliin vanhat tavarat ja mukaan lähti suomalaisia ekologisia tuotteita. Mutta niistä myöhemmin...
You Might Also Like

0 kommenttia