Hyvästit maaliskuulle

3/31/2015


Maaliskuu on meillä ollut normaalia koettelevampi. Tyttäremme sairaistui flunssaan, joka viikon sisällä eteni keuhkokuumeeksi. Lääkkeistä huolimatta pikkuinen meni niin huonoon kuntoon, että jouduimme lopulta viettämään sairaalassa useita päiviä. Kaikki onneksi päättyi hyvin ja nyt ollaan jo kotona vauhti päällä.

Kuitenkin siinä kevätauringon paistellessa sairaalan valkeaan huoneeseemme, mietin kuinka hyvä järjestelmä meillä Suomessa on. Meillä kaikilla on oikeus hoitoon tuloista riippumatta. Ja vielä hyvään hoitoon! Etenkin näin vaalien alla on hyvä kiinnittää huomiota, että tämä oikeus pysyy meillä jatkossakin. Tämä ei ole mikään poliittinen kannanotto. Vaan toivon, tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta, etteivät ihmiset ajattelisi, että heidän pitää antaa omistaan muille. Vaan jokainen näkisi asian siltä kantilta, että hädän hetkellä meillä kaikilla on oikeus saada apua ja päästä hoitoon.  

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Onneksi pikkuinen parani. Minä (65 v) olen potenut pitkittynyttä yskää ja pelkäsin keuhkokuumetta. Onneksi meillä on hyvä julkinen ja ilmainen terveydenhuolto. Yksityinen ja kallis ei ole hyvä vaihtoehto, miten kukaan voi ajatellakaan niin!
    Terveisiä koko perheelle.
    Ilkka ja Ilse (Vive tietää)

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä kommentista! Ja terveiset sanottu perille. Onneksi mennään lämpöisempiä säitä kohden, niin yskätkin alkavat helpottamaan. Paranemisia sinnekkin!

    VastaaPoista