Kun iho oireilee

4/08/2019Noin pari vuotta sitten ihoni alkoi yllättäen oireilla. Ihoni oli kuiva, herkkä ja kutisi voimakkaasti. Lääkärissä minulla todettiin nokkosihottuma, johon ei kuitenkaan testeistä huolimatta löytynyt syytä. Kutina paheni ja jouduin ottamaan allergialääkkeitä läpi vuoden, joskus jopa useamman päivässä.

Mietin mistä ihon kuivuus ja herkkyys on lähtöisin? En keksinyt mitään ulkoista ärsykettä, enkä myöskään ollut muuttanut ruokavaliotani, että se olisi laukaissut allergian. Aikaisten aamuvuorojen takia elin jatkuvassa univajeessa, joten päätin muuttaa työkuvioitani niin, että sain nukuttua enemmän. Kävin myös kosmetologilla, joka vinkkasi, että en suojaa ihoani tarpeeksi. Suomen kylmä talvi sekä kuiva sisäilma saavat etenkin kasvojen ohuen ihon koetukselle. Aikaisemmat viettämäni talvet auringossa olin keskittynyt suojaamaan itseni lähinnä auringolta, mutta Suomessa en huomioinut, että myös kylmältä oli tärkeää suojautua, etenkin jos iho kuivuu herkästi.


Kosmetiikan valtavasta tarjonnasta voi olla vaikeaa löytää juuri sitä itselle sopivaa tuotetta. Etsintään helpottaa asiantuntioiden apu sekä näytteet, joiden avulla voi testata tuotteiden sopivuutta omalle iholle. Lähdin liikkeelle vertailemalla alati kasvavaa luonnonkosmetiikkaa synteettiseen. Luonnonkosmettikalla tarkoitetaan tuotetta, joiden valmistuksessa on käytetty ainoastaan luonnosta peräisin olevia ainesosia. Synteettinen kosmetiikka sen sijaan on ihmisen laboratoriaossa valmistamaa. Iho voi kuitenkin allergisoitua tai herkistyä kummalle kosmetiikan muodolle tahansa. Luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, silikoneja tai PEG- emulgaattoreita, joille yhä useampi huomaa herkistyvänsä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki synteettinen kosmetiikka sisältäisi näitä aineita.

Näiden väliltä löysin 90- luvulla perustetun Yhdysvaltalaisen merkin OriginsOrigins-tuotteet on valmistettu ajatuksella yhdistellen korkealaatuisia kasvisperäisiä, ihoystävällisiä vaihtoehtoja sekä tieteellistä tutkimustyötä. Origins- tuotteet sisältävät parhaita ainesosia niin kasveista, maasta kuin merestäkin. Lisäksi valmistusprosesseissa pyritään vähentämään ympäristön kuormitusta ja brändi on sitoutunut istuttamaan puita maailmanlaajuisesti. Mutta parasta tässä on se, että tuotteet todella toimivat, ainakin minulle. Etenkin kasvon punoitus on kadonnut ja iho ei enää reagoi voimakkakkaasti ulkoisiin ärsykkeisiin. Myös nokkosihottuma on rahoittunut ja en enää joudu syömään allergialääkkeitä kuin satunnaisesti. 

Tällähetkellä minulla on käytössä Make a difference- sarjasta yö- ja päivävoide sekä näyte kokeilussa Three part harmony-sarjan seerumi sekä essence lotion. Ihan must tuotteiksi nostaisin kuitenkin Clean energy- puhdistusöljyn sekä United state- kasvoveden. Molemmat ovat riittoisuutensa nähden myös melko edullisia eli noin reilut parikymmippiä kipale ja sopivat hyvin etenkin kosteutusta kaipaavalle. Olen myös ajatellut seuraavaksi hankkia kokeilussa hyväksi todetun seerumin.

Jos kiinnostuit lähde liikkelle esimerkiksi kasvovedellä ja pyydä asiantuntijan avulla kokeiluun muita tuotteita. Tulevia kesäreissuja ajatellen Originsin verkkokaupassa on myynnissä lahjapakkauksia edullisesti, joissa kokonaiset sarjat saatavilla matkakoossa.You Might Also Like

0 kommenttia