Koukussa juuri nyt

3/22/2019


Tämän ihanan auringonvalon lisäksi on muutamia asioita joihin olen innostunut, ihastunut eli koukuttunut.

Storytel: Tämä on jälleen niitä asioita joille oli aluksi vaikeaa antaa tilaisuus. Ajatus kirjojen kuuntelemisesta ei houkutellut- se tuntui lähes vääryydeltä. Lukiessa pidän omasta sisäisestä äänestäni, se antaa mielikuvituksen muokata tarinan hahmot juuri sellaisiksi, kuin minä ne näen. Kirjassa voi seikkailla tahtonsa mukaan, selata taaksepäin, mikäli jonkin kohta jäi mietityttämään tai hypätä yli jos puuduttaa. Tauon tarpeen taitetut sivut ja niiden väliin jäänyt rantahiekka herättävät aivan omia muistojaan.
Liioittelenko? No ehkä, mutta kuunnellessa tunnelma on toinen. Lukija on joku toinen kuin minä, enkä päätä enää tahtia. Lukija ei toista tunnelmallista kohtaa udelleen eikä hän myöskään hymähtele minusta hauskoille jutuille. Mutta lukemisesta minut sai luopumaan aika. Olen viimeiset vuodet lukenut aivan liian vähän, koska minulla ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa. Kun kädet ovat jo muutenkin täynnä, ei kirjalle ole jäänyt tilaa. Mutta kuunteleminen sen sijaan on helppoa! Kuunnella voi melkeipä missä vain, teki sitten kotona ruokaa tai katseli bussin ikkunasta ohikiitäviä maisemia, kirjan voi laittaa pyörimään. Eikä lukemista tarvitse lopettaa- sitä voi tehdä kun sille on oma hetkensä.Keramiikka: Pitkäaikaisena haaveenani on ollut kokeilla mitä saisin savesta aikaiseksi. Aloitin viime syksynä Espoon työväenopistossa keramiikkakurssin "Turhaa ja tarpeellista". Mahtavan opettajamme Arjan kurssilla voi vapaasti opetella kaiken mitä keramiikasta haluaa osata ja luoda turhia tai tarpeellisia töitä, oman näkemyksensä mukaan. On kieltämättä hauska syödä aamiaista itsetehdyistä kulhoista. Ne nähdessään muistaa jokaisen kipon työvaiheet- kauan siloitetut sivut tai kulmasta jäänyt lasitus ja siinä ne nyt ovat, arjessa mukana. Aivan eri fiilis, kuin kaupan astioissa, joita voi äkkiä kipaista hakemaa lisää. On ollut myös mielenkiintoista huomata miten me kaikki olemme omalla tavallamme persoonallisia, sillä jokaisessa keramiikkatyössä näkyy aina tekijä jälki. 


True Detective: Olin jo melkein heittämässä toivoni sarjan toisella kaudella, mutta mitä vielä, tälläkertaa käsikirjoittaja Nic Pizzolatto on onnistunut luomaan sarjan ehkä parhaimman kauden. Mahershala Ali jatkaa erinomaista näyttelijäkaartia, vaikkakin Matthew McConaughey roolisuoritus ensimmäisellä tuotantokaudella on mielestäni edelleen parhaimpia. Ensimmäisen kauden kaunis synkkyys palaa jälleen ja eri aikakausissa hyppivä tarina soljuu mukavasti, pudottamatta kuitenkaan katsojaa kyydistä.
Enempää kertomatta, nyt koko kolmas tuotantokausi nähtävänä HBO:lla. Kannattaa katsoa!


Nojatuolit ja kaapit: kyllä, luitte aivan oikein. Edessä häämöttävä muuttomme on herättänyt minussa pakkomielteitä, mikä ei sinänsä yllättä, kun kyse on sisustamisesta. Sen sijaan että olisin edistämässä talon yläkerran lattialaudoitusta, käytän energiani kirpputorien ja huutokauppojen koluamiseen. Koska tiedän kuinka vaikeaa on tehdä todellisia löytöjä, on etsiminen aloitettava ajoissa. Ja jos etsii tietynlaista, on löytäminen vielä vaikeampaa. 

Voisin tähän lisätä myös tapetit. Eli jos en ole remontoimassa tai kirpputoreilla, todennäköisesti surffailen netissä, toinen toistaan, kauniinpien printtien perässä. Tälläkertaa etsin nykyisiä tapettejamme perinteisempiä, sellaisia jotka sopivat vanhaan taloon. Välttyäksemme kuitenkin liiaalliselta mummola meiningiltä.


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. How to bet online: ✔️ - Betfair Review for 2021 m88 m88 카지노 카지노 카지노 카지노 567wynn las vegas website - Gold Casino

    VastaaPoista