Huippuhelpot kaurasämpylät sunnuntaille

1/20/2019



Meillä sunnuntai on yleensä pyhitetty pitkälle aamiaiselle tai koko päivän kestävälle brunssille. On kiva tehdä viikon päätteksi runsas tarjoilu ja istua sen ääreen yhdessä, kun kerrankin kenelläkään ei ole kiire mihinkään. Näihin aamuihin en keksi mitään herkullisempaa, kuin vastaleivottu leipä! Uunituoreenahan se ei kaipaa juurikaan muuta kuin sipaisun rasvaa. Koska lämpimät leivät ovat koko perheen heikkous, kehitimme laatikoissa pyörivistä kaurajauhoista sovelletun reseptin. Tässä reseptissä voi taikinan tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi, niin aamuksi ei jää liikaa hommaa. 

Mikäli sämpylälle halajaa vielä makua lisää vinkattakoon, että avokadolevitteeseen saa simppelisti maistuvan, lisäämällä vain Makrobiosin sormisuolaa*. 
Sormisuolaseoksen sisältämä, luomuviljellyt ja korkealaatuiset mausteet ja yritit tuovat herkullisesti potkua ruokaan kuin ruokaan. Itse olen tähän mausteseokseen aivan ihastunut!

Kaurasämpylät

7 dl  Kaurajauhoja
4,5dl huoneenlämpöistä vettä
1tl kuivahiivaa
1tl psylliumia
2tl suolaa


Sekoita kulhossa veteen kuivahiiiva, psyllium, suola ja anna turvota 10min. Sekoita jauhot, mutta älä vaivaa- taikinan kuuluukin jäädä rakenteeltaa kosteaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön yöksi ( noin 12h ). 

Lämmitä uuni 220- ateiseksi seuraavana aamuna. Muotoile taikinasta jauhotetuilla käsillä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperille pelille. Peitä sämpylät liinalla ja anna kohota vielä 20-30min. Paista tämän jälkeen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.


You Might Also Like

0 kommenttia