Jouluruoka kotiin ilman kaupassakäyntiä

12/23/2018


Aloitimme noin vuosi sitten ruokaostosten tilaamisen netistä. Jostain ihmeen syystä olin aluksi hieman nihkeä ajatuksen suhteen- tuntui että kaupassa käymällä oli paikanpäällä helpompi tehdä valintoja. Mutta kaikki se vuoden aikana säästetty aika, joka olisi mennyt hyllyjen väleissä pyörimiseen, on saanut mieleni muuttumaan. Toki ruokaostosten suunnittelua joutuu tekemään koneenkin äärellä, mutta palveluissa on paljon eilaisia reseptejä tarjolla, useimmissa ruoka tulee suoraan valmiilla resepteillä. Samalla jäävät myös ylimääräiset heräteostokset, koska kaupasta tulee tilattua vain sitä mitä tarvitsee.


Netissä on palveluita, joista voi tilata kotiin ruokakassit, jotka sisältävät valmiiksi suunniteltujen aterioiden ainekset sekä reseptit. Palveluista voi yleensä valita itselleen sopivia kasseja. Lapsiperheille, kasvissyöjille tai esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ovat omat kassinsa. Meillä kokeilussa on ollut Sannan ruokakassi*, jonka kassivalikoimasta meille sopi parhaiten vegekassi. Sannan reseptit ovat herkullisia ja saimme niiden avulla paljon uusiakin ideoita, plussaa sai myös raaka-aineissa kotimaalaisuuden suosiminen.Valmiiksi suunnitelluissa resepteissä näimme heikkoutena sen, että kauppaan oli mentävä siltikin. Vaikka ruoka tulikin ovelle kannettuna ja ei tarvinnut muuta kuin laittaa pannu porisemaan, piti kaupasta hakea kuitenkin kaikki muu. Helppojen reseptien sijaan päätimme lopulta tilata kaikki kauppaostokset kerralla. Tähän tarkoitukseen lähdimme kokeilemaan Foodieta*, joka toimittaa S-kanavan kaupoista ostokset kotiin tai noutopisteeseen. Kotiinkuljetuksen päivystys oli meillä aikaisemmin koettu hankalaksi, joten valitsimme noudon, johon itse saa valita sopivimman ajankohdan. Toimitusmaksu määrittyy kuinka nopeasti ruoat haluaa ja noudon suosituimmat kellonajat ovat  yleensä kalliimpia. Yleisesti maksu on meillä ollut noin viiden tai kuuden euron kieppeillä. Lisäksi ostoksille tulee 15% katevaraus, joka palautetaan  kun tuotteet ovat keräilty ja ostosten lopullinen hinta varmistunut. Tänä vuonna onnistuin saamaan pidemmät vapaat töistä ja  siitä iloisena joulumoodiin on jo ehditty heittäytyä. Vaikka vietämmekin joulua useammassa osoitteessa, joulupäivänä vietämme sitä meillä sukuni kanssa. 

Jääkaappi on jo täytetty joulun hyvyyksillä odottamaan tulevia ja tälläkään kertaa emme tuhlanneet aikaamme jouluruuhkissa vaan illalla klikkasin Foodiessa kaiken tarvittavan, jotka kerääjä seuraavaksi aamuksi oli meille valmiiksi kerännyt noutoluukkuun. Sillä aikaa ehdimme kätevästi jo ensimmäiseen joulupöytään viettämään aikaa kaveriemme kanssa- eli juuri sitä tärkeintä.

Rentouttavaaa joulun odotusta kaikille!

You Might Also Like

0 kommenttia