Loviisan joulu

12/13/2017


Jo syksyllä käydessämme Loviisassa, ihastuin idylliseen pikkukaupunkiin vanhoine taloineen. Porvooseen verrattuna, Loviisa tuntuu vielä löytämättömältä aarteelta, vaikka kovaksi kilpailijaksi onkin potentiaalia. 

Olinkin iloinen, kun ehdimme joulukiireistä huolimatta, viikonloppuna pikaisesti pistäytymään Loviisassa, Malmgårdin kartanon joulumarkkinoilla. Markkinat levittäytyvät kartanon panimon piha-alueelle ja myynnissä on sekä lähiruokaa että käsitöitä. Myös Malmgårdin oma puoti on auki, josta voi ostaa tilalla tuotettuja herkkuja sekä panimon omaa olutta. Meille mukaan lähti huippuedullisia nukenvaatteita, joita pienin oli toivonut sekä luonnonkosmetiikkaa, että kaikenlaista syötävää.


Samalle reissulle mahdutimme myös Loviisan Wanhat joulukodit. Kauniit talovanhukset avaavat ovensa kaikille kävijöille kahtena viikonloppuna jouluna ja pääsy on niihin maksuton. Me ehdimme käydä vain muutamassa, mutta koteihin on mahdollista lähteä tutustumaan jopa opaskierroksella. Kierroksen kesto on noin reilu kaksi tuntia, jonka aikana matkaaja voi halutessaan myös levähtää välillä kupin ääressä ja nauttia talojen tarjoamista jouluherkuista.

Vanhoissa joulukodeissa kävimme Vakerbackassa että ajurintalossa

Paraatipaikalla Suolatorin kupeessa yli 100-vuotiaan Ajurintalon sisällä tuoksui ihanasti joulu ja ison ruokapöydän ääreen oli kokooontunut ihmisiä nauttimaan joulutorttuja sekä glögiä.  Olohuoneessa ihastuin vanhoihin valokuviin sukulaisista, joita oli napsittu koko seinä täyteen vuosien varrelta. Vanhan talon tyyliin sopivasti ei kehysten tarvitse olla identtisiä ja viivottimella suoristettuja- ei haittaa vaikka yksi nurkka olisikin vähän keikallaan. 

Tekstiilitaitelija Tina Karvosen kotona Vackerbakackassa teimme löytöjä myynnissä olevista vanhoista huonekaluista sekä bongasin hauskoja ideoita, esimerkiksi hauskan piparkakku kalenterin. Mikä olisikaan mukavampi aloitus päivälle, kuin haukkaamalla aina aamuisin päivän pipari. Tätä ideaa voisi mielestäni käyttää vaikka koko vuoden! 


You Might Also Like

0 kommenttia