Viimeinen pysäkki

7/10/2017Matkamme lähestyy loppuaan ja viimeisenä pysähdyspaikkana ennen Lissabonia meillä on Nazaré. Nazaré on rantakaupunki ja kalastajakylä Keski-Portugalissa. 

Kylän ranta on täyttynyt turismin myötä käsitöitä ja rantatarvikkeita myyvistä putiikeista, jotka kilpailevat jokaisesta kaistaleesta ravintoloiden kanssa. Vaikka Nazaré on tunnettu turistikohde perinnepukujen sekä massiivisten aaltojensa ansioista, on portugalilainen keittiö pitänyt siellä pintansa. Lihapullia ja makaronilaatikkoa on siis vielä turha odottaa löytävänsä menulta. Suomalaisiin täällä törmää vain hyvällä tuurilla, ruotsalaisiin jo ehkä helpommin.


Kaupungin laitamilla odottaa uusi maailma. Jälleen silmänkantamattomiin puhdasta rantaa! Parhaimmaksi julistimme Praia  do Salgadon, joka sijaitsee vartin ajomatkan päässä Nazarésta. Matkalla kannattaa pysähtyä paikallisessa ravintolassa nimeltä Tasca do Janeca, jossa saimme ehkä reissumme parasta ruokaa. Muista vain mennä ajoissa, sillä ravintola täyttyy illallisaikaan nopeasti! Ja mainittakoon vielä, että annokset ovat liioittelematta- isoja. 


Kotikokin kannattaa käydä aamuisin hakemassa tuoreet tarpeet kauppahallista. Valmista lounastakin saa mukaan edullisesti, vaikka keittiötä ei omistaisikaan. Maukas ja terveellinen ateria kolmelle lähtee mukaan hallista jo reilulla kympillä.


Rantarolexit tulivat meille kieltämättä hieman yllätyksenä, odotimme Nazarélta jotain idyllisempää. Vai tuntuiko se vain satumaisen Mouran* jälkeen? Mutta kaikessa on puolensa- turismi on mahdollistanut kaikki tarvittavat palvelut kompaktiin kokoon ja kun kaipaa omaa rauhaa, sitä ei tarvitse kaukaa hakea.You Might Also Like

0 kommenttia