Satumainen kylä

7/07/2017


Bom Dia, Mouran auringon alta! Pohjoistuulet on jätetty taakse ja villapaita pinottu matkalaukussa alimmaiseksi. Sisämaan kuumuus tuntuu ihanalta!

Mourassa tulee tunne kuin olisimme matkanneet samalla ajassakin taaksepäin. Kylän kadut ovat satumaisen kauniita loputtomien kukkamerien ja iltasin syttyvien tunnelmavalojen keskellä. Kenelläkään ei tunnu olevan kiire. Kaikilla on aikaa ihmetellä kylän ainutta suomalaista perhettä joka on kävellyt vähintäänkin kolme kertaa kirkon aukion läpi etsiessään automaattia. Kaikki ovat silti avuliaita, kun muutaman sanan portugalia osaa, vastaukseksi saa mahdottoman määrän puhetta. Jos kylä on kaunis, on sitä myös hotellimme. Historiallinen Hotel de Moura on yksinkertaisesti- upea!

Kunpa täällä olisi enemmän aikaa, yläkerran takkahuoneen muhkeat sohvat houkuttelevat kaatumaan kirjan kanssa kokonaiseksi iltapäiväksi. Puhumattakaan sisäpihan korituoleista, jossa voisi ihmetellä hotellin menoa. 

Takapihan appelsiinipuutarhan läpi tie vie uimaaltaalle, joka on oikeastaan ollut vain meidän käytössä. Puutarhassa olemme puiden varjossa syöneet lounasta, välillä ponnistelleet tuoreita hedelmiä korkeuksista ja lopulta päässeet liikkelle vasta päiväunien jälkeen.

Harmillista on että Moura on meidän vain muutaman päivän ajan, kunnes lähdemme kohti pohjoisempaa Portugalia. Moura on paikka, joka jää ehdottomasti tuleviin reissuvihkon kohteisiin. Ajomatka Lissabonistakin on vain reilut pari tuntia ja hinnat huomattavasti huokeammat. Saimme vaivoin kulutettua kolmeen pekkaan 30 euroa ateriaan, juomineen ja alkuruokineen. Lounaasta selviää halvemmallakin.You Might Also Like

0 kommenttia