Vielä ehtii grillata
8/26/2016
Kesään yhdistän aina grillailun takapihalla. Grillauksessa on jotain mukavan rentoa, niin nopeaa ja vaivatonta!
Kerrostalossa asuvina omistamme sähkögrillin, jonka hankinnan jälkeen emme ole enää kokeneet halua palata perinteiseen hiiligrilliin. Kaupunkilaiselle sopivassa sähkögrillissä kun tarvitsee vain laittaa töpseli seinään ja grilli on kuumana muutamassa minuutissa. Säästyy kaikelta sytyttelyltä ja savulta, eikä ruoan maussa huomaa kuitenkaan kovinkaan suurta eroa. Niin helppoa! :)
Koska säät eivät pian enää suosi ulkoilijoita, tässä vielä viime hetken vinkit grilliin. Nämä olivat kesän suosikkejamme, todella herkullisia kasvis - ja kalavaihtoehtoja.
Ihan aluksi sanottakoon, että oheisten vartaiden kansssa suosittelen grillattuja uusia perunoita suolalla ja pippurilla maustettuna. Rapsakan tuloksen saa kun paistaa perunat grillissä valurautapannussa. Ja muista laittaa varrastikut veteen likoamaan ajoissa, nimimerkillä "liekehtivät tikut"!
Lohivartaat
2rs (300g) Leroy soppalohipaloja
1 sitruuna
2-3 kevätsipulin vartta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Sitruuna viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi ja kevätsipulista leikataan noin 4cm pätkiä. Varras kannattaa valmistaa kahteen varrastikkuun (lohipalat lohkeavat helposti yhdessä) laittamalla vuorotellen lohipaloja ja sitruunaviipaleita tai kevätsipulia. Tee 8 varrasta, joista toisissa on lohen kanssa sitruunaa ja toisissa kevätsipulia. Mausta suollalla ja mustapippurilla.
Hedelmä-halloumvartaat
1pkt ( 250g) grilli- tai halloumjuustoa
2 (200g) nektariinia
250g ananasta
Paloittele grillijuusto reiluiksi kuutioiksi. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmä lohkoiksi. Pujottele tikkuihin vuorotellen hedelmäpaloja ja juustokuutioita.
Herkkusienivartaat
1rs(200 g) ruskeita herkkusieniä (tuore)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4dl balsamiviinietikkaa
1rkl soijaa
1/2tl mustapippuria
1/2tl sokeria
1/4tl suolaa
1/4dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
Halkaise herkkusienet. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita tasaisesti herkkusienten joukkoon. Anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pujota herkkusienet vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja grillaa muutaman minuutin ajan.
Kaikki ohjeet löysin sattumalta K-ruoka lehdestä
0 kommenttia