Keep it simple Jamie Oliver!

3/10/2016


Meillä on vähennetty lihansyöntiä roimasti. Mieheni syö eläinkunnasta enää kalaa ja me muut vielä joskus syömme muutakin lihaa. Mutta kalan lisäksi meillä syödään pääsääntöisesti kasvisruokaa. Kyseiseen päätökseen ei kuulunut mitään aatetta vaan yksinkertaisesti lihaa ei tarvitse syödä niin mahdottoman paljon, kuin olemme tottuneet. Tottakai ällöttävä lihan tehotuotanto ja eläinten kurja kohteleminen on saanut myös miettimään. 

Alkuun kasvisruokien opetteleminen tuntui hieman hankalalta ja kaupasta kotiin kantautui tuotteita, joista emme olleet ikinä kuullutkaan. Nyt päässä on jo pari reseptiä, joten aineksien osto sekä ruokien teko tuntuu luontevammalta. 


Yksi arjen tärkeimmistä asioista ruoan suhteen on tietenkin nopeus ja helppous. Kun pikkupomo on haettu tarhasta, on ruoka oltava valmis heti! Yksi "fastfood", jonka ainekset on hyvä olla aina pahan päivän varalle, on pesto pasta. 

Perinteisen vihreän peston tilalle kokeilin yksi päivä Jamie Oliverin "Keep it simple"- sarjan punaista pestoa pastan kanssa. Kahdestaan hieman mauttomaan yhdistelmään lisäsin päälle vielä fetajuustoa, aurinkokuivattuja sekä tuoreita tomaatteja. Mausteeksi vielä parmesanjuustoa sekä basilikan lehtiä. Todella helppo ja erittäin herkullista!

Tässä vielä linkki Jamien pesto pastan ohjeeseen, joka kuulostaa kyllä aivan ihanalta ja omaa pikamenua monipuolisemmalta. Lihan ystävätkin voivat lisätä kyseiseen ohjeeseen kanaa. Ja huomatkaa, valmistusaika 15 minuuttia- Sopii!  
You Might Also Like

0 kommenttia