Klara vappen!

4/30/2015


Terveisiä täältä heijastuksen kautta vaan kaikille. Vappu humputuksiin ollaan pian lähdössä perinteisin kuvion. Ensin käymme katsomassa Helsingin tunnelmaa ja sieltä suuntamme ystävillemme iltaa viettämään. Meidän pikkuinen sai ensimmäiset vappupallonsa ja "ooo! oooo!" huudahduksista ei meinannut tulla loppua. Tein myös ensimmäistä kertaa itse simaa tuliaisiksi, mutta oi voi eihän ne  rusinat ehtineet nousta pintaan. Olen yrittänyt koputella pullon pintaa ja houkutella toimintaa, mutta siellä ne mokomat vain köllöttävät pohjalla. Ehkä ne vielä ehtivät iltaan mennessä sieltä pumpsahtaa!


Niin ja jos sima maistuu vielä vapunkin jälkeen, se valmistuu helposti.


Tässä toimintaohjeet:
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.


Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurellekin vappuseurueelle!

Oikein hauskaa vappua kaikille!You Might Also Like

0 kommenttia