Herrrkullinen aamiaispiirakka
4/10/2015
Rakastan niitä sunnuntaiaamuja, kun keittiössä tuoksuu kahvi( ..en juo kahvia, mutta rakastan sen tuoksua ) ja pöydälle on katettu suussasulavia herkkuja aamiaiseksi. On hetki aikaa istua pöydän ääressä ja aloittaa aamu yhdessä.
Viime pyhänä aloitimme aamun niin runsaalla brunssilla, että se korvasi myös lounaan ja taidettiin vielä ilallakin nakertaa sen periä. Yhteishyvä lehdestä löydetty herrrrkullinen aamiaspiirakka resepti oli pakko jakaa myös teidän kanssa.
Tässä toimintaohjeet:
Sulata taikina ja kauli se suuremmaksi levyksi (n.28-38cm).
Pistele levyn pohjaan reikiä haarukalla.
Levitä taikinapohjalle ranskankerma. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paahda kuumalla pannulla rapeaksi. Levitä pekonisilppu piirakan päälle. Riko pinnalle munat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta ripauksella pippuria. Paista piirakka 200 asteisella uunin alatasolla n. 25min. Hienonna paprika ja ripottele piirakan päälle. Koristele rucolalla.
0 kommenttia