Raakaruoka mielipiteitä

11/19/2014

Jokunen aika sitten eksyin raakaruoan maailmaan Outi Rinteen Raakaruoka-aika kirjan kautta. Nyt on keittiössä veitset heilunut ja tehosekoitin pauhannut, mitä on siis jäänyt käteen? No ainakin parempi olo, mahan turvotus on vähentynyt ja smoothiet ovat erittäin käteviä take away välipaloja. Olen aina ollut hirmu huono säännöllisten ruokakailuaikojen kanssa, syön silloin kun on jo todella nälkä ja näin päästän itseni väsymään. 

Matkallani tuli kuitenkin ongelmia. Vaikka ruoan tekemiseen ei tarvitsekkaan uunia tai hellaa, useat Rinteen kirjan reseptien ruoat tehdään erinlaisilla keittiölaitteilla. Joten pystyäkseni nauttimaan raakaruoan kulinaarisista nautinnoista laajemmin, pitää minun ensin hankkia keittiölaitteistooni lisää vahvistusta. Toinen ongelma, jonka Rinne itsekkin mainitsee, on ohjeissa vilisevät ainesosat joita ei juuri näy perinteisissä keittokirjoissa: erinlaisia siemeniä ja ulkomaisia superruokia, jotka ovat minulle aivan utopiaa. Simppelinkin aterian ainesosien etsiminen kaupassa on aikaa vievää ja hieman haastellista, vaikka yllättävän hyvin kaikki elämäni uutuudet ovat sieltä löytyneet!

Minikeittiöni takia en ole siis vielä päässyt kovin pitkälle ja jälkiruoka osastolle en ole ehtinyt laisinkaan (ihme kyllä!). Mutta luulen, että erinlaiset smoothiet ovat tulleet jäädäkseen. Ne ovat niin helppo tapa vihannesten, hedelmien ja marjojen nauttimiseen. Myös muutama uusi tuttavuus maustepuolella on herättänyt makunystyräni. Vielä ei ole aikomusta ostaa kuivuria sekä monitoimilaitetta, mutta vatsani hyvänolon tunne saa minut kuitenkin jatkamaan tutkimuksiani. 
You Might Also Like

0 kommenttia