Pientä pintaremonttia

8/04/2014


Ihana pikkuruinen liikkuva kesämökkimme on saanut hieman uutta ilmettä. Kaikki ei käynyt ihan kädenkäänteessä ja matkalla tuli vastaan myös yllätyksiä. Hermotkin taisi muutaman kerran mennä. Päästiin kuitenkin lopulta siihen pisteeseen, että mökki on lomailukelpoinen. Tarkoitus ei ollutkaan saada kaikkea valmiiksi vielä tänä kesänä, hommaa säästettiin vielä pimeään talveen... Vai oliko se niin, että nämä vanhat kesämökit ovat sellaisia ikuisuusprojekteja.


Uuteen kalustukseen kuuluu sängyksi muuntuva sohva. Sen alla kulkee mukana isoisältä peritty laukku, jossa on matkalla tarvittavat työkalut sekä käytännöllinen emalimalja.


Vanha makuuhuoneen lipasto sai uuden elämän retkeilyautossa! Tarkoituksena oli laittaa keskelle myös pöytä, mutta sen todettiin vievän siinä turhaa tilaa. Etsinnässä on nyt kiva taittopöytä, joka olisi helppo ottaa esille vain tarvittaessa. 
Vinkkejä otetaan vastaan!


Löysimme Lontoosta hauskoja kupinalusia ja kirpputoreilta emaliastioita, jotka ovat käteviä retkellä ja autossa. Valoa pimeyteen tuova myrskylyhty löytyi Motonetista astetta turvallisempana, himmennettävällä led valolla. Tunnelmaa iltaisin saa kivasti viirinauhaan pujotetuilla valosarjoilla.


Edellinen omistaja oli jostain syystä laittanu autoon bussin peilit ja ne olivat muutenkin jo aikansa eläneet. Tilalle laitoimme alkuperäiset peilit. 

Ruma vanha kalustus oli ahdas sekä epäkäytännollinen, joten se sai lähteä. Runko käsiteltiin uudelleen. Ruoste hiottiin ja runko maalattiin ruosteenestomaalilla. Samalla seinät lämpöeristettiin ja lattiaan laitettiin bitumilevyjä melun vähentämiseksi. Myös moottori ja jarrut käytiin läpi sekä pakoputki hitsattiin. Ohjaamoakin siistittiin hieman, mutta se jää vielä odottamaan vuoroaan.

You Might Also Like

0 kommenttia