Uutta ilmettä pahvilaatikoihin

12/29/2013


Annoin sukulaislapsille lahjaksi valokuvista teetetyt palapelit, mutta tylsät valokuvafirman logoilla varustetut laatikot kaipasivat uutta ilmettä. Keksin, että liitutaulumaalilla saan pienellä vaivalla laatikot persoonallisemmiksi ja halutessa lahjojen saajat voivat myöhemminkin taiteilla kannet uudelleen. Kostealla vain pyyhkii vanhat pois!Liitutaulumaali on suosittua juuri sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden takia! Se käy melkeinpä kaikille materiaaleille ja kuivuu nopeasti. Maalia saa mm. askartelu- ja rautakaupoista useissa eri väreissä, tosin isompia purkkeja yleensä vain mustana, harmaana tai perinteisenä vihreänä. Jos haluaa maalata laajemman alueen esim. seinän, voi maalia tehdä myös itse. Ohjeet tästä linkistä.


Mielestäni mukavin tapa piirtää tai kirjoittaa maalin päälle on liitutaulutussit. Tosin jälki ei ehkä ole yhtä kaunis, kuin liidussa, mutta tussi pysyy paremmin ja se on helppokäyttöisempi kirjoittaessa. Tussia kannattaa ensin kokeilla pintaan varovasti, sillä mitä huokoisempi maalipinta on, sitä vaikeampi sitä on puhdistaa.  


Materiaalista riippuen maalia tarvitsee noin pari, kolme kerrosta ( Kts. tuotekohtaiset ohjeet maalipurkista), kunnes pinta on tarpeeksi peittävä. Pahvia maalatessa annoin maalin kuivua noin 30min. kerrosten välissä. Kuivuttuaan maali on käyttövalmis.You Might Also Like

0 kommenttia