Vielä ehtii grillata

8/26/2016



Kesään yhdistän aina grillailun takapihalla. Grillauksessa on jotain mukavan rentoa, niin nopeaa ja vaivatonta! 

Kerrostalossa asuvina omistamme sähkögrillin, jonka hankinnan jälkeen emme ole enää kokeneet halua palata perinteiseen hiiligrilliin. Kaupunkilaiselle sopivassa sähkögrillissä kun tarvitsee vain laittaa töpseli seinään ja grilli on kuumana muutamassa minuutissa. Säästyy kaikelta sytyttelyltä ja savulta, eikä ruoan maussa huomaa kuitenkaan kovinkaan suurta eroa. Niin helppoa! :)

Koska säät eivät pian enää suosi ulkoilijoita, tässä vielä viime hetken vinkit grilliin. Nämä olivat kesän suosikkejamme, todella herkullisia kasvis - ja kalavaihtoehtoja.   


Ihan aluksi sanottakoon, että oheisten vartaiden kansssa suosittelen grillattuja uusia perunoita suolalla ja pippurilla maustettuna. Rapsakan tuloksen saa kun paistaa perunat grillissä valurautapannussa. Ja muista laittaa varrastikut veteen likoamaan ajoissa, nimimerkillä "liekehtivät tikut"!

Lohivartaat

2rs (300g) Leroy soppalohipaloja
1 sitruuna
2-3 kevätsipulin vartta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria


Sitruuna viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi ja kevätsipulista leikataan noin 4cm pätkiä. Varras kannattaa valmistaa kahteen varrastikkuun (lohipalat lohkeavat helposti yhdessä) laittamalla vuorotellen lohipaloja ja sitruunaviipaleita tai kevätsipulia. Tee 8 varrasta, joista toisissa on lohen kanssa sitruunaa ja toisissa kevätsipulia. Mausta suollalla ja mustapippurilla.



Hedelmä-halloumvartaat

1pkt ( 250g) grilli- tai halloumjuustoa
2 (200g) nektariinia
250g ananasta


Paloittele grillijuusto reiluiksi kuutioiksi. Halkaise nektariinit, poista kivet ja leikkaa hedelmä lohkoiksi. Pujottele tikkuihin vuorotellen hedelmäpaloja ja juustokuutioita.



Herkkusienivartaat

1rs(200 g) ruskeita herkkusieniä (tuore)

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1/4dl balsamiviinietikkaa

1rkl soijaa

1/2tl mustapippuria

1/2tl sokeria

1/4tl suolaa

1/4dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Halkaise herkkusienet. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita tasaisesti herkkusienten joukkoon. Anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pujota herkkusienet vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja grillaa muutaman minuutin ajan.


Kaikki ohjeet löysin sattumalta K-ruoka lehdestä

You Might Also Like

0 kommenttia