Appelsiinikakku

3/29/2016



Kevätauringon helliessä tein sukulaisille parin pikku apurin auttamana appelsiinikakkua. Maku oli sen verran pirteä, että tämä maistuisi kesälläkin ja on reseptikin tietenkin taas helppo.
Kakun voi myös tehdä etukäteen, sillä se on parhaimmillaan 2 - 3 päivää valmistuksen jälkeen.

Appelsiinikakku


4 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl   vaniljasokeria
1 tl   kardemummaa
2 tl   ruokasoodaa
200 g  voita
1 dl   paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 prk( 200 g) kermaviiliä 

Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hesarissa oli jokin aika sitten juttu kahvikakuista eli "kuivakakuista". Ne ovat viime vuosina olleet vähemmän suosittuja, mutta nyt taas nousemassa. Itse olen monena vuotena jo leiponut kahvikakkuja, mm. isoäitini sitruunakakkua. Se on jotenkin niin kotoisen vieraanvaraista ja rakkaudellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmaa Hesarin juttu paikkaansa. Ehkä kuivakakut tosiaan ovat olleet jotenkin vähän unholassa. Itse olen innostunut niistä jälleen niiden helppouden takia...ja onhan se kätevää, kun loput kakusta voi myös pakastaa ja tarjota vaikka yllätysviraille!

      Poista