Putkiremontista selvinneet

10/18/2015Reilu vuosi sitten ostimme asuntomme* juuri ennen alkavaa putkiremonttia. Vielä silloin pienen reilun neljän neliön huoneen täytti poreamme (...joka tuntui jopa hetken ihanalta idealta) ja pyykinpesukone, muuten tilaa ei juuri ollutkaan. Remontti alkoi kuitenkin meidän asunnosta ja muutto uuteen kotiin oli mahdollista jo parin kuukauden jälkeen. Joten kaupat tuli ja yhtäkkiä oltiinkin suunnittelmassa meille kylpyhuonetta.

Koska hyppäsimme remonttiin niin viime tingassa, piti päätökset tehdä vauhdilla. Mikä laatta? Mitkä kalusteet? Valaistus? Lattialämmitys? Päätökset tuntuivatkin pian yllättävän haasteellisilta, nehän pysyisivät meidän arjessa mukana vuosikymmeniä.

Laatan värissä sekä saumalastissa piti ottaa huomioon jo ennestään opitut ongelmat. Vaaleaan kertyi helposti likaa ja tummassa näkyy kalkki. Päädyimme Flamingon harmaaseen laattaan ja alunperin ruskeaan saumalaastiin. Kun sitten pääsimme ihastelemaan uutta kylpyhuonetta, kauhuksemme siellä odotti aivan erilainen näky. Meille oli laitettu väärät laatat ja työn jälki oli todella huonoa. Uusiksi meni ja muuttoa piti siirtää taas ainakin parilla viikolla! Onni onnettumuudessa oli , että ennätimme valita saumalaastin värin uudelleen. Ruskea laasti harmaiden laattojen kanssa alkoikin tuntua riskiltä, joten vaihdoimme ruskean saumalaastin keskiharmaaseen. 


Mutta joulukuussa 2014 vihdoin pääsimme muuttaamaan, kesään asti meillä juoksi melkeinpä joka päivä työmiehiä, vedet ja sähköt olivat jatkuvasti poikki. Ihanuuden viimeisteli loputon porausääni, joka alkoi aamu kahdeksalta, taukosi puolilta päivin ja jatkui taas iltapäivällä neljään asti. 
Mutta onneksi nyt kaikki tämä on päättynyt!  

Nyt jalkojemme alla lämmittää ihana lattialämmitys ja kylpyhuoneessa vallitsee uutuden tuoksu. Laatat ja laasti olivat nappivalinta, kertaakaan ei ole tarvinnut niitä hankailla. Ainut virhe kalustehankoinnoissa oli Ikean Bråviken pesuallas, jossa vesi seisoo laidoilla ja jos haluaa välttää limaisen lavuaarin, on se pidettävä kuivana. 

Niinpä lähetän terveiset kaikille putkiremontin keskellä kamppaileville,
...hyvää kannattaa odottaa! 


You Might Also Like

0 kommenttia