Itsetehty siemennäkkileipä

9/18/2015



Kaipaatko jotain namuja jotka ovat terveellisiä ja helppo valmistaa? No tässä niitä olisi, siemennäkkileipiä, jotka ovat kaiken lisäksi yllättävän hyviä! Ohjeita niiden valmistukseen löytyy helposti, mutta esimerkiksi Risentalta löytyy valmis siemennäkkileipä seos, johon tarvitsee lisätä vain vettä ja rypsiöljyä. Jauhottomassa ja gluteenittomassa sekoituksessa on omega-3-rasvahappoja, kuitua ja proteiinia. Ne sisältävät myös paljon hyödyllisiä mineraaleja, kuten fosforia, kalsiumia ja kaliumia. Listalta löytyy mm. auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä. Yhdestä seospussista riittää kahteen pellilliseen. Tosin meidän taloudessa näkkärit katosivat niin nopeasti, että kaksi pellillistä eivär riittäneet mihinkään. 
Ja näistä saa muuten tehtyä myös kauniita ja herkullisia tuliasia!



Risentan seokseen lisätään 4dl keitettyä kuumaa vettä ja joukkoon sekoitetaan 3 ruokalusikallista rypsiöljyä. Sitten seos jaetaan kahdelle uunipellille ja painellaan leivinpaperin avulla tasaisiksi ohuiksi ja kiinteiksi levyiksi. Pinnalle vähän sormisuolaa sekä yrttejä tai mausteita mielensä mukaan  (esim. rosmariinia, chiliä, kuminan- tai unikonsiemeniä) ja sitten uuniin. Tunnin päästä kodissa tuoksuu ihanalle ja suussa maistuu sulavalle!




You Might Also Like

0 kommenttia