Helppo joulukranssi!

12/12/2013

Näinä päivinä on helppo askarrella itse melkeinpä mitä tahansa, jos vain intoa riittää. Askartelukaupoista löytyy valmiita ratkaisuja ja internet pursuaa erilaisia ideoita. Askartelutuotteet ovat mielestäni suhteellisen kalliita. Mutta mielikuvitusta käyttämällä tekee löytöjä, vaikka ihan luonnosta tai niistä kuuluisista "romulaatikoista" kotoota.  Myös tuunaamalla vanhaa saa haluttua uutta ilmettä tai jos kaupan tuote ei täysin miellytä silmää, tuunaa siitä sinunnäköisesi. Ellien sivulla oli esimerkiksi muutama hauska idea tuunatuista joulukransseista http://ellit.fi/koti-ja-sisustus/joulu/tuunaa-joulukranssi . Tästä sainkin päivän idean ja tein nopean sekä helpon joulukranssin vanhaan pajukranssiini.Havuoksat poimin lähimetsästä ja käsittelin ne hiuslakalla. Toimivampi ja kestävämpi käsittelytapa on liimaspray tai lakka, joita saa ainakin askartelukaupoista. Muita tarvikkeita oli:
  Valkoinen spraymaali
   Valmiit sisalsydämet
 Askarteluhuopa
Yleisliima
 Pajuköynnös
Paristoilla toimiva valosarja


Muunsin pajukranssin ilmettä valkoisella spraymaalilla ( Clas Ohlson ) . 
Anna maalin kuivua noin 30 min. 


Liimasin havuoksat ja sisalsydämet yleisliimalla kranssiin kiinni. Käytin liimaa reilusti!
Anna jälleen kuivua, kunnes liima pitää.


Pyörittelin askarteluhuovasta sopivan paksuisia "pötköjä" ja liimasin ne kranssin pintaan kiinni. Tämän jälkeen pujottelin pajuköynnöstä huovan päälle.


Päätin lisätä myös pienen paristoilla toimivan valosarjan kranssin ympärille. Haaste on saada piilotettua paristokotelo, joka toimii normaaleilla AA paristoilla eli on siis ISO! Pienemmillä paristoilla toimivissa ongelmana on taas, että paristot kestävät yleensä vain noin 72h. Mutta isomman kranssin taakse saa teipillä tai metallilangalla piilottettua kotelon helposti.


Valmista on!


You Might Also Like

0 kommenttia